Dnes je piatok, 16.november 2018, meniny má: Agnesa
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Zemiakový koláč s hubami a kuracím mäsom

október 17, 2018 - 06:52
Pečené zemiaky, zemiaky s bryndzou, gratinované zemiaky, francúzske zemiaky... To všetko znie a chutí výborne, no verte, aj tieto zemiakové recepty si zaslúžia vašu pozornosť.
Čas varenia: 
40 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
1 kg Zemiakov
  Lyžicu masti
  Veľkú fialovú cibuľu
150 g Prosciutta
100 g Oravskej slaniny
200 ml Sladkej smotany
  Lyžicu medovej horčice
  muškátový oriešok
  Soľ
  mleté čierne korenie
Inštrukcie: 

Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme v studenej vode a ošúpeme. Kruhovú formu vystelieme papierom na pečenie a potrieme masťou. Zemiaky krájame na tenké kolieska a vrstvíme ich do formy. Na jednotlivé vrstvy zemiakov položíme pár tenkých plátkov cibule a prosciutto pokrájané na kúsky. Ukladáme tak, aby na poslednú vrstvu ostala cibuľa aj šunka. Smotanu vymiešame s medovou horčicou a so štipkou muškátového orieška. Zalejeme hornú vrstvu zemiakov, poukladáme zvyšnú šunku, plátky cibule a slaninu pokrájanú na kocky. Dáme piecť na 40 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.