Dnes je piatok, 16.november 2018, meniny má: Agnesa
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Tradičná pochúťka trochu inak: Plnená paprika na víne

október 22, 2018 - 06:27
Tradičné pochúťky s tak trochu netradičným spracovaním, no všetky môžeme hrdo označiť ako klenoty dobrej československej kuchyne.
Čas varenia: 
40 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
5 Väčších zelených paprík
400 g Mletého bravčového mäsa
  Vajce
100 g Uvarenej ryže
  Väčšia cibuľa
1 l Kuracieho vývaru
  Bobkový list
250 ml Paradajkového pretlaku
  Omáčka:
100 ml Červeného vína
  Práškový cukor podľa chuti
2 čl Zemiakového škrobu
  čl Mletej červenej papriky
  Trochu sušeného majoránu
  Soľ
  mleté čierne korenie
Inštrukcie: 

V miske zmiešame mleté mäso, vajce, uvarenú ryžu, postrúhanú cibuľu a ošúpaný pretlačený cesnak. Ochutíme majoránom, soľou a čiernym korením. Dobre premiešame. Papriky umyjeme, odrežeme vršky so stopkou a vyἀdlaἀbeme jadrovníky. Naplníme ich mäsovou zmesou, zo zvyšnej zmesi vyformujeme guľky s priemerom päť až šesť centimetrov. V širšom hrnci zohrejeme vývar. Do vriaceho vložíme naplnené papriky a guľky. Pridáme bobkový list a varíme 20 minút. Potom papriky aj guľky vyberieme. Zemiakový škrob s mletou červenou paprikou rozmiešame v troške studenej vody a spolu s paradajkovým pretlakom a vínom nalejeme do vývaru. Plnené papriky a guľky vložíme späť do omáčky a varíme ešte 15 minút. Občas premiešame, aby omáčka neprihorela. Ochutíme práškovým cukrom podľa chuti.

Dobrú chuť!

- - Inzercia - -