Dnes je piatok, 16.november 2018, meniny má: Agnesa
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Pripravte si lahodný cheesecake z tekvice!

október 24, 2018 - 06:17
Októbrovou surovinou číslo jeden je tekvica. Je nespočetne veľa spôsobov ako ju využiť v kuchyni. Napríklad, pripraviť si z nej môžete aj lahodný cheesecake!
Čas varenia: 
40 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
200 g Dužiny tekvice hokaido
2 Polievkové lyžice hladkej múky
50 g Kryštálového cukru
1 Polievková lyžica medu
200 g Mascarpone
100 ml smotany na varenie
2 vajcia
1 čl Vanilkového extraktu
1 pl Rumu
Inštrukcie: 

Rúru rozohrejeme na 170 °C. Kúsky tekvicovej dužiny vložíme do sklenenej misky, ktorú zakryjeme potravinárskou fóliou a ohrejeme v mikrovlnke (plný výkon) asi 3 až 4 minúty. K ešte horúcej dužine pridáme cukor, med a ručným šľahačom vyšľaháme na kašu. Potom postupne zašľaháme mascarpone, smotanu, vajcia, múku, extrakt a rum. Zmes nalejeme do tortovej formy (priemer 20 cm) vystlanej zospodu i po bokoch papierom na pečenie. Formu jemne pobúchame, aby sme sa zbavili prípadných vzduchových bubliniek a koláč pečieme asi 40 minút. Po vychladnutí  vložíme koláč do chladničky aspoň na 3 hodiny, ideálne cez noc. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.   

Dobrú chuť!