Dnes je piatok, 16.november 2018, meniny má: Agnesa
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Tekvicové lasagne

október 26, 2018 - 06:02
Milujete lasagne? Vyskúšajte si ich pripraviť tak trochu nezvyčajne! Prinášame vám recept na výborné lasagne z tradičnej jesennej suroviny - tekvice.
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
  Balíček lasagne bez prevarenia
  Tekvica hokaido
1 čl Šalvie
6 Strúčikov cesnaku
500 g Špenátových listov
3 cibule
6 pl olivového oleja
  Soľ
  mleté čierne korenie
  SYROVÁ OMÁČKA
  l mlieka
  Bobkový list
  čl Tymiánu
4 pl hladkej múky
  Trošku štipľavej papriky
400 g Eidamu
Inštrukcie: 

Rúru rozohrejeme na 190 °C. Maslovú tekvicu ošúpeme, prepolíme, vydlabeme a nakrájame na malé kocky. Tekvicu premiestnime na papierom na pečenie vystlaný plech. Posypeme sušenou šalviou, strúčikmi cesnaku (celé, nešúpané) soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom (asi 3 PL). Rukami premiešame priamo na plechu a dáme do rúry na asi 30 minút. Po upečení opatrne vylúpneme cesnak zo šupiek a spolu s tekvicou ho vidličkou roztlačíme na pyré. Medzitým necháme na oleji (3 PL) skaramelizovať na prúžky nakrájanú cibuľku a v dvoch deci vody sparíme špenát.
Pripravíme syrovú omáčku: mlieko začneme zahrievať na strednom plameni. Pridáme bobkový list, tymian, papriku, muškátový oriešok a primiešame múku. Privedieme do varu, a keď omáčka zhustne, vytiahneme z nej bobkový list a pridáme 2/3 nastrúhaného eidamu (tretinu odložíme na posypanie). Zamiešame a stiahneme z plameňa.

Do väčšej zapekacej misky vrstvíme: omáčku, lasagne, pyré, špenát, cibuľku a znova omáčku, lasagne... vrstvenie ukončíme cestovinou a omáčkou. Dáme piecť na 30 minút pri teplote 200 °C. Horúce lasagne posypeme zvyšným eidamom a podávame.

Dobrú chuť!