Dnes je pondelok, 10.december 2018, meniny má: Radúz
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Tradičná ruská medová torta

december 06, 2018 - 09:55
Aký by to bol adventný čas bez vône cukroviniek a medu? Nie sú to však len medovníky, ktoré ho symbolizujú. Inšpirujte sa týmito sladkými tipmi a vyčarujte doma hrejivú sladkú atmosféru.
Popis receptu: 

Do hrnca dáme maslo, med, cukor a dôkladne vyšľaháme. Pridáme ocot, do ktorého vopred zamiešame sódu, vajcia a na miernom ohni miešame, kým sa na povrchu neobjaví pena a zmes nezačne hnednúť. Pridáme preosiatu hladkú múku, vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste. Odpočinuté cesto rozdelíme na 8 – 12 guliek. Každú vyvaľkáme na tenkú placku a dáme piecť. Salko najmenej tri hodiny mierne varíme ponorené vo vode. Vychladnuté rozmixujeme s maslom, pridáme oriešky a trochu koňaku. Placky natierame krémom a kladieme na seba. Poslednú placku nastrúhame na krém na vrchu torty. Môžeme primiešať aj instantné kakao a oriešky. Tortu odložíme na chladné miesto (nie do chladničky) na 7 až 8 hodín. Pokrájame a podávame.

Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
20 minút
Ingrediencie: 
100 g masla
2 pl medu
250 g Cukru
1 čl octu
1 pl jedlej sódy
2 vajcia
700 g hladkej múky
300 g masla
1 salko
50 g na sucho opražených a na hrubo posekaných vlašských orechov

- - Inzercia - -