Dnes je utorok, 02.jún 2020, meniny má: Xénia, Oxana
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Lasagne s mäsovou plnkou

máj 19, 2020 - 11:41
Cestoviny na rôzny spôsob môžu byť výborným riešením. Dochutené kvalitným syrom, čerstvými bylinkami, zeleninou alebo chudým mäsom zasýtia, ich príprava je rýchla a zakaždým môžu chutiť úplne inak..
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
600 g Mletého mäsa
400 g nastrúhaného tvrdého syra
500 g čerstvých alebo konzervovaných paradajok
3 pl Oleja
1 Väčšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 čl Oregana
  mleté čierne korenie
  Soľ
  lístky čerstvej bazalky
1 čili paprička
Inštrukcie: 

V hlbšej panvici na oleji popražíme najemno nakrájanú cibuľu, vložíme mäso, osolíme, pridáme čierne korenie a roztlačený cesnak. Ak máme radi pikantnejšie, pridáme aj nadrobno nasekanú čili papričku.  všetko premiešame. Po približne 5 minútach pridáme paradajky. Ak použijeme čerstvé, predtým ich sparíme a olúpeme. Do zmesi primiešame čerstvé oregano a odstavíme. Pripravíme si bešamelovú omáčku. Ohňovzdornú misu alebo plech vymastíme a uložíme prvú vrstvu lasagní. Polejeme bešamelom, navrstvíme mäso a vhodíme pár lístkov bazalky. Poukladáme ďalšiu vrstvu cestovín (trošku ich zvrchu pritlačíme), polejeme bešamelom a pridáme mäso s lístkami bazalky, postup zopakujeme. Navrchu nám zostane vrstva cestovín, ktorú potrieme bešamelom a štedro posypeme strúhaným syrom. Prekryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Po polhodine zapekania odstránime alobal a dopečieme ešte asi 30 minút. Hotové pokrájame a ozdobíme lístkami bazalky.