KRÉM:
Nad parou vyšľaháme mlieko, škrob, cukor, vajce a žĺtky, kým zmes nezhustne. Vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania vychladíme. Maslo vyšľaháme do peny, po lyžiciach striedavo pridávame roztopenú čokoládu a krém, ktorý sme vymiešali nad parou. Spojíme šľahaním.
CESTO:
Celé vajcia s kryštálovým, vanilkovým cukrom a so zmäknutým maslom vyšľaháme do jemnej peny, pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom a s kakaom, citrónovú kôru a šťavu a nakoniec mlieko podľa hustoty. Do cesta vmiešame aj pripravené kúsky čokolády (alebo kondenzované ovocie – podľa chuti). Cesto nesmie byť husté ani priveľmi riedke. Asi dve kopcovité lyžičky pridávame do jedného košíčka na muffiny, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi pol hodiny pri teplote 180 Celzia. Upečené a vychladnuté zdobíme čokoládovým krémom, dozdobíme cukrovými konfetami alebo ovocím.
Komentáre