Dnes je sobota, 21.september 2019, meniny má: Matúš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Zapekaný zemiak plnený hubami a slaninou

február 21, 2019 - 06:30
Skôr ako vhupneme do pôstu, doprajme si ešte výdatné menu z kvalitných surovín. Zemiaky vieme pripraviť na tisíc spôsobov, preto vám prinášame jeden, ktorý určite nebude chýba vo vašich obľúbených receptoch.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
4 Zemiaky
30 g Údenej slaniny
1⁄2 cibule
50 g húb
20 g masla
1 Vajce
100 g údeného mäsa
2 pl Strúhaného syra
2 pl Kyslej smotany
  tuk
  strúhanku
  Soľ
  mleté čierne korenie
  pažítku
  Petržlenovú vňať
Inštrukcie: 

Uvarené zemiaky očistíme, odkrojíme vŕšky a vnútro vydlabeme. Na kocky nakrájame údenú slaninu, opražíme ju, pridáme k nej očistenú a nakrájanú cibuľku, speníme, pridáme huby, ktoré sme nakrájali na plátky, osolíme a udusíme do mäkka. Vajce rozotrieme s maslom, pridáme chladné udusené huby, zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, mleté údené a uvarené mäso, soľ, mleté čierne korenie a všetko premiešame. Pripravenú zmes plníme do vydlabaných zemiakov a necháme zapiecť vo vopred vyhriatej rúre. Postrúhame syr a tri minúty pred dopečením ním posypeme zemiaky. Pred podávaním pokvapkáme kyslou lahôdkovou smotanou a ozdobíme nakrájanou pažítkou.