Dnes je utorok, 19.november 2019, meniny má: Alžbeta
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Veľkonočný aspik

apríl 20, 2019 - 07:38
Veľká noc a vajíčka jednoducho k sebe patria, preto sme si pre vás pripravili recept, ktorý spestrí váš veľkonočný stôl.
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
20 minút
Ingrediencie: 
250 g uvareného kuracieho mäsa
250 g sterilizovanej kukurice a mrkvy
8 plátkov čírej želatíny
  l hydinového vývaru
125 ml bieleho vína
1 viazaničku pažítky
  šťavu z 1/2 citróna
  štipku cukru,mleté čierne korenie, soľ
Inštrukcie: 

Želatínu podľa návodu namočíme do studenej vody a necháme ju odkvapkať. Vytlačíme prebytočnú vodu a roztopíme ju v malom kastróliku. Tekutú želatínu vmiešame do hydinového vývaru, pridáme víno, citrónovú šťavu, cukor a dochutíme soľou a korením.  Formičky na aspik v tvare vajca alebo misky na kompót vypláchneme studenou vodou a potom do každej nalejeme.  asi 2 lyžice aspiku a odložíme do chladničky stuhnúť. Časť pažítky odložíme na ozdobenie a ostatnú posekáme nadrobno. Do stredu misiek úhľadne rozložíme kúsky kuracieho mäsa, mrkvu, na okraj dáme kukuricu a posypeme pažítkou. Misky naplníme do polovice a zalejeme rôsolom tak, aby bolo všetky suroviny zaliate. Pri nalievaní s miskami jemne potraste, aby sa aspik rovnomerne rozlial. Odložíme do chladu dobre stuhnúť. Na stuhnutú vrstvu aspiku uložíme tie isté suroviny a postup zopakujeme. Zalejeme aspikom nie celkom po okraj a dáme do chladu aspoň na 4 hodiny. Stuhnutý aspik vyklopíme z formičiek a ozdobíme pažítkou. Podávame s pečivom.

- - Inzercia - -