Dnes je streda, 21.august 2019, meniny má: Jana
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Recept národného jedla Estónska - Mulgipuder

apríl 29, 2019 - 10:48
Tradičné jedlo Estónska Mulgipuder je naozaj jednoduchý a rýchli recept. Po veľkej noci vám určite zostalo kúsok údeného mäsa, ktoré určite radi zužitkujete inak ako šunka-fleky alebo len tak s chrenom.
Popis receptu: 

Recept národného jedla Estónska - Mulgipuder

Autor: 
Ihnačák
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
250 g jačmenných krúp (namočené 2 hodiny vopred)
1 kg ošúpaných a nakrájaných zemiakov
3 bobkové listy
2 dl mlieka
2 veľké cibule
250 g údenej šunky na kocky
Inštrukcie: 

Namočené krúpy zlejeme, zalejeme čistou vodou s bobkovým listom a soľou a uvaríme. V druhom hrnci uvaríme domäkka zemiaky. Krúpy a zemiaky zmiešame a zemiaky popučíme. Dochutíme soľou a korením. Zvlášť na panvici pekne doružova upražíme na oleji šunku a 2 veľké cibule. Niektorí Estónci zväčša túto zmes primiešajú do kaše, niektorí ju dajú len na vrch kaše.

Poznámky: 

TIP majstra Ihnačáka

Hneď po dokončení kašu zjemnite maslom a servírujte posypanú petržlenovou vňaťou.