Dnes je pondelok, 11.november 2019, meniny má: Martin, Maroš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Kačacie prsia so šípkovou omáčkou

november 05, 2019 - 11:03
Krásne červené kráľovné jesene sú plné zdravia a vitamínov a majú miesto aj v kuchyni. Nie je to len klasický šípkový džem, ktorý si môžeme doma pripraviť. Ponúkame pár tipov na pestrejšie využitie šípok.
Čas varenia: 
1 hod, 30 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
500 g kačacích pŕs
250 g šípkového džemu
1 pl citrónovej šťavy
1 pl solamylu
  maslo
  Soľ
  Cukor
3 klinčeky
  jablko
Inštrukcie: 

Mäso umyjeme, nasolíme a položíme na pekáč spolu s ošúpaným a nakrájaným jablkom. Vložíme do vopred predhriatej rúry na 175 °C, po 20 – 30 minútach podlejeme ½ – 1 dcl vody, necháme piecť asi hodinu. Na posledných 20 minút odporúčame mäso odkryť a potierať výpekom. Do hrnca vložíme maslo, necháme ho rozpustiť, pridáme šípkový džem a pri neustálom miešaní privedieme do varu. Pridáme asi 50 ml vody, klinčeky, soľ, citrónovú šťavu, vývar a PL solamylu zriedeného s troškou vody. Podľa chuti môžeme pridať ešte cukor alebo trochu vína. Omáčku miešame, kým ju neprivedieme do varu a nezhustne.