Dnes je pondelok, 11.november 2019, meniny má: Martin, Maroš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Krémová batátová polievka

november 07, 2019 - 12:00
Sladké zemiaky obsahujú asi o polovicu menej kalórií a vitamínu C ako klasické zemiaky. Takisto obsahujú štyrikrát väčšiu dávku vitamínu A, ktorý posilňuje imunitu a podporuje zdravie pleti, kostí a zraku. Nechýbajú ani dôležité antioxidanty, mangán, draslík, B6 a B12, karotenoid, vápnik, horčík, železo. Preto sa sladké zemiaky považujú za jeden z najvýživnejších druhov zeleniny.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
350 g miešanej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb)
350 g batatov
60 g masla
1000 ml vývaru
100 ml Kyslej smotany
  trochu muškátového orieška
  Soľ
  mleté čierne korenie
Inštrukcie: 

Batáty očistíme a nakrájame na kolieska. V hlbšom hrnci na rozpálenom masle opražíme zeleninu a batáty. Zalejeme teplým vývarom, troškou vody, dochutíme soľou a na miernom ohni polievku varíme domäkka. Uvarenú polievku rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom a primiešame kyslú smotanu. Polievku už nevaríme, iba premiešame a podávame.