Dnes je nedeľa, 08.december 2019, meniny má: Marína
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Brusnicové hrnčeky s RISO

december 01, 2019 - 08:00
Ešte skôr, než príde Mikuláš, mali by ste stihnúť upiecť nejakú sladkú voňavú dobrotu, ktorou ho pohostíte. Prizvite si k práci aj najmenších a užite si spoločnú radosť zo sladkých príprav.
Čas varenia: 
40 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
100 g sušených brusníc
100 g kandizovanej pomarančovej kôry
1⁄4 čl Mletej škorice
1⁄4 čl Perníkového korenia Dr. Oetker
4 pl jablkového octu
200 ml mlieka
125 g masla
430 g hladkej múky
  Brusnicový džem RISO
  balíček droždia
70 g Cukru
  Štipku soli
1 Vajce
50 g mandľových hranolčekov
50 g rozpusteného masla
2 pl Práškového cukru
Inštrukcie: 

V miske zmiešame brusnice, kôru, škoricu a korenie. Pridáme ocot, premiešame a necháme asi hodinu odležať. V kastróliku zohrejeme mlieko a rozpustime v ňom maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme vajce, mlieko s rozpusteným maslom, zmes s brusnicami a mandle a ručne vypracujeme dohladka. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche krátko prepracujeme, vytvoríme valček a nakrájame ho na 10 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme placku, do ktorej dáme trochu džemu, vytvarujeme guľu a vložíme ju do vymasteného a múkou vysypaného teplovzdorného hrnčeka. Hrnčeky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170 °C asi 40 minút. Povrch pečiva hneď po upečení potrieme rozpusteným maslom a pocukrujeme.