V miske zmiešame brusnice, kôru, škoricu a korenie. Pridáme ocot, premiešame a necháme asi hodinu odležať. V kastróliku zohrejeme mlieko a rozpustime v ňom maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme vajce, mlieko s rozpusteným maslom, zmes s brusnicami a mandle a ručne vypracujeme dohladka. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche krátko prepracujeme, vytvoríme valček a nakrájame ho na 10 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme placku, do ktorej dáme trochu džemu, vytvarujeme guľu a vložíme ju do vymasteného a múkou vysypaného teplovzdorného hrnčeka. Hrnčeky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170 °C asi 40 minút. Povrch pečiva hneď po upečení potrieme rozpusteným maslom a pocukrujeme.
Komentáre