Dnes je sobota, 22.február 2020, meniny má: Etela
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Netradičná chuť Vianoc - Cviklové tartaletky s fetou

december 04, 2019 - 13:10
Obdobie Vianoc je plné tradícií a zaužívaných zvykov. No čoraz viac nás by rado popustilo opraty fantázie a prinieslo na stôl aj dobroty, ktoré sme možno ešte neochutnali.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
  Na korpus:
250 g hladkej múky
125 g zmäknutého masla
50 ml studenej vody
  Štipka soli
  NA NÁPLŇ:
2 pl olivového oleja
2 malé červené cibule
2 malé červené repy
1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker
60 ml balzamikového octu
1 Vajce
100 ml smotany na šľahanie
1 čl soli
1 čl čierneho korenia
100 g syra feta
Inštrukcie: 

Na prípravu korpusu zmiešame v miske múku so soľou. Pridáme maslo a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka plát. Z plátku z cesta povykrajujeme kolieska s priemerom 11 cm a prenesieme ich do vymastených amúkou vysypaných formičiek na tartaletky. Na prípravu náplne na panvici zohrejeme olej. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na hrubom strúhadle nastrúhanú repu a asi 10 minút restujeme. Potom pridáme trstinový cukor a balzamikový ocot a ešte krátko orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Náplň rozdelíme na cesto do formičiek a zalejeme vajcom rozšľahaným so smotanou a ochuteným soľou a čiernym korením. Na povrch rozdrobíme syr. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút pri 170 stupňoch. Po upečení ozdobíme nasekaným rozmarínom. Podávame teplé alebo studené.