Dnes je piatok, 05.jún 2020, meniny má: Laura
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Diviak na ríbezľovom víne

január 28, 2020 - 10:50
Divina je v našej kuchyni samostatná kapitola. Jej príprava odrádza svojou zložitosťou a zdĺhavosťou, no výsledok stojí za to!
Čas varenia: 
1 hod, 55 minút
Čas prípravy: 
30 minút
Ingrediencie: 
1 kg mäsa z diviaka
150 g Oravskej slaniny
2 pl Sójovej omáčky
1 pl cesnakovej pasty
10 celých neošúpaných strúčikov cesnaku
1 pl plnotučnej horčice
50 ml oleja do marinády + na opekanie
2 Väčšie cibule
  korenie štyroch farieb
2 bobuľky nového korenia
250 ml kvalitného ríbezľového vína
  Soľ
  mleté čierne korenie
Inštrukcie: 

Mäso umyjeme a vyrežeme mastné časti. Kúskami pokrájanej slaniny prešpikujeme celé mäso podľa chuti. Osolíme a okoreníme. Sójovú omáčku vymiešame s cesnakovou pastou, horčicou a s olejom. Nanesieme na mäso a necháme odstáť aspoň 24 hodín v chlade. Marinované mäso jemne stiahneme špagátom, aby držalo tvar. Prudko opečieme v pekáči na rozpálenom oleji z každej strany. Pridáme nakrájanú cibuľu, korenie a podlejeme ríbezľovým vínom. Pečieme prikryté 80-100 minút pri teplote 200 stupňov domäkka. Asi 15 minút pred koncom pečenia obsypeme mäso celými neošúpanými strúčikmi cesnaku. Podávame s opekanými zemiakmi a brusnicovým džemom.