Dnes je piatok, 10.júl 2020, meniny má: Amália
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Šošovicové prsty

marec 18, 2020 - 03:06
Šošovica je v gastronómii vďaka svojej chuti a rozmanitosti bezodnou dávkou inšpirácie. O šošovicových prstoch ste počuli? Ak nie, je najvyšší čas to napraviť.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
30 minút
Ingrediencie: 
250 g červenej šošovice
1 stredne veľkú cibuľu
2 pl Paradajkového pretlaku
1 čl dijónskej horčice
1 čl karí korenia
1 pl Ovsených vločiek
1 pl múky
5 pl Strúhanky
1 čl kypriaceho prášku na pečenie
1 pl sirupu z agáve
1 pl Sójovej omáčky
4 pl Kyslej smotany
Inštrukcie: 

Zmäknutú šošovicu scedíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Zmixujeme cibuľu so šošovicou, paradajkovým pretlakom, horčicou, karí korením, zeleninovým vývarom, ovsenými vločkami, múkou, strúhankou, práškom na pečenie, sirupom z agáve, sójovou omáčkou a 2 lyžicami ovsenej smotany. Podľa potreby pridáme trochu strúhanky alebo smotany. Cesto prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať. Navlhčenými rukami vytvarujeme zo šošovicového cesta pevné valčeky. Do veľkej panvice dáme asi centimetrovú vrstvu oleja a zohrejeme ho do horúca. „Prsty“ pražíme v oleji zo všetkých strán do zlatohneda a necháme odkvapkať na papierových obrúskoch.