Dnes je sobota, 11.júl 2020, meniny má: Milota
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Baklažánové minirolky

marec 25, 2020 - 06:00
Každá rolka skrýva iné prekvapenie a chutí unikátne. Stačí sa len inšpirovať a nebáť sa kombinovať chute, rôzne druhy zeleniny a syrov s mäsom či inou zeleninou.
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
1 Baklažán
1 Cibuľu
5 pl olivového oleja
2 pl masla
1⁄2 čl citrónovej kôry
120 ml vývaru
50 g nakladaných sušených paradajok
10 zelených olív
10 čiernych olív
30 g píniových orieškov
  Soľ
  mleté čierne korenie
  bazalku
  Tymian
Inštrukcie: 

Ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu nasypeme do panvice so zohriatym olejom (1 PL) a krátko speníme. Pridáme maslo, citrónovú kôru, vývar a dip dochutíme soľou a korením. Baklažán umyjeme, očistíme a pozdĺžne naporciujeme na tenké pásiky. Sušené paradajky necháme odkvapkať, potom ich spolu s olivami a píniovými orieškami nakrájame na malé časti, zmiešame s olejom (3 PL), zmixujeme na pyré, osolíme a okoreníme. Baklažány potrieme hotovým pestom, posypeme tymianom, bazalkou, zrolujeme a zafixujeme špáradlami. Vložíme do alobalovej misky, pokvapkáme zvyšným olejom a ugrilujeme. Mediteránne rolky podávame s orechovým dipom.