Sviatky jari sú tu a, okrem iného, bývajú spojené i s početnými rodinnými návštevami. Ak patríte ku gazdinkám, ktoré neponechajú nič na náhodu, (s)poznať tieto triky sa vám určite oplatí.
Určite ste o nej počuli. No koľkokrát ste ju jedli? Ak pohánka nepatrí k vašim obľúbeným jedlám, vyskúšajte ju práve teraz. Určite neoľutujte, pretože v rebríčku zdravých potravín hviezdi naozaj...
Zdravá strava a výber kvalitných potravín dokáže s naším organizmom urobiť zázraky. Stačí sa rozhliadnuť a vedieť si vybrať produkty, ktoré sú preverené časom a pýšia sa blahodárnymi účinkami.
India je krajina pestrej kuchyne, nádherných pláží, majestátnych hôr a krásnych chrámov. Je domovom jógy a ajurvédy, viacerých starovekých civilizácii. Je známa svojimi bohatými náboženskými a...
Týždeň slovenskej kuchyne má za úlohu prezentovať modernú slovenskú kuchyňu s tradičnými prvkami. Menu, ktoré vymysleli a až do štvrtku budú pripravovať študenti z Bratislavského kraja, bolo...
Na Červenom Kameni sa pilo a hodovalo. Víno uvoľnilo urodzeným pánom fantáziu a začali sa chvastať, kto má väčšiu kuchyňu. V tom gróf Pálfi buchol päsťou do stola a vyhlásil, že najväčšiu má on,...
Poznáte to – stojíte v predajni pred regálom s bohatou ponukou olejov a zvažujete, ktorý by ste si mali vybrať. Zvyčajne vyhráva tradičné riešenie – veľká plastová fľaša na varenie, malá sklená na...
Repkový olej patrí k rastlinným olejom s najširším využitím. Mnohí ho preto právom nazývajú aj zlatý olej. Hodí sa tak do šalátov ako aj na vyprážanie, či pečenie koláčov.
Každá správna gazdinka by mala mať vo svojom kráľovste, v kuchyni, správne ingrediencie na prípravu polievok, nehovoriac o pochúťkach pre tých najmenších, ktoré ich jednoducho a zdravo nasýtia...