Pripravte si chutnú a rýchlu polievku plnú vitamínov. Šalátová polievka s feniklom je ľahká a jej chuť sa príjemne rozplýva na jazyku. Tento recept je ako stvorený aj pre vegetariánov.
Šalátová polievka s feniklom
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
15
minútIngrediencie
100 g cibule
100 g feniklu
100 g masla
2 dl zeleninového vývaru
2 dl smotany na šľahanie
1 hlávka rímskeho šalátu
1 čl Cesnaku
Pár lístkov bazalky
Soľ
korenie
POSTUP
- Na rozohriatú panvicu položíme maslo a necháme ho roztopiť. Pridáme nakrájanú cibuľku a fenikel. Opečieme do zlatista.
- Do zmesi pridáme olivová olej, cesnak a zalejeme zeleninovým vývarom.
- Listy z rímskeho šalátu natrháme na malé kúsky a pridáme ich do vývaru. Necháme 2 minúty povariť.
- Ďalej celú zmes zalejeme smotanou na šľahanie, osolíme, okoreníme a pridáme bazalku.
- Nakoniec všetko rozmixujeme.
- Pripravenú polievku môžete ozdobiť petržlenovou vňaťkou.