Chutnou banánovou strieškou nepokazíte žiadne posedenie.
Banánová strieška
Porcie
4
porcieČas prípravy
20
minútČas varenia
10
minútIngrediencie
2 balíčky kakaových BB keksov,
1/2 litra mlieka,
1 balíček krémového prášku,
1 vrecúško vanilkového cukru,
250 g masla (alebo kvalitného margarínu),
150 g práškového cukru,
čokoláda na varenie,
2 lyžice oleja,
3-4 banány,
1 pohár silnej uvarenej kávy
POSTUP
- Najprv pripravíme plnku: Zmlieka trochu odoberieme na rozmiešanie krémového prášku a vanilkového cukru, vlejeme do ostatného vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme krém.
- Odstavíme a necháme vychladnúť. V miske vymiešame alebo vyšľaháme maslo (margarín) s cukrom a spojíme s vychladnutým krémom, až vznikne hladká plnka.
- Na pás alobalu (dlhý asi 70 cm) poukladáme tesne vedľa seba v troch radoch po 7 keksov (po dĺžke).
- Potrieme ich jemne kávou a polovičným množstvom krému.
- Na krém opäť uložíme rovnakú vrstvu keksov, tiež ich navlhčíme kávou a natrieme druhou polovicou krému.
- Na stredný pás uložíme rovné kusy celých olúpaných banánov.
- Pomocou alobalu bočné pásy keksov zdvihneme a spojíme do striešky, zabalíme a dáme do chladu stuhnúť.
- Čokoládu polámeme, pridáme olej a vo vodnom kúpeli roztopíme (nevaríme, poleva by zhrudkavela).
- Vychladený dezert rozbalíme, polejeme roztopenou čokoládou a po stuhnutí krájame na úhľadné rezy.