Na Slovensku na vianočných stoloch nájdete od kapustnice cez šošovicovú až po hubovú polievku. A čo rodina to iný recept. Preto vám prinášame jeden naozaj jednoduchý ale zato naozaj chutný recept na vianočnú hubovú polievku.
Vianočná hubová polievka
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
50 g sušených lesných húb
1 veľká cibuľa
1 hrsť jačmenných krúpov
400 ml mlieka
250 ml Šľahačkovej smotany
2 pl Hrubej múky
ocot
Štipka cukru
Soľ
POSTUP
- Hríby opláchnite, zalejeme vodou, pridajte cibuľu, osoľte a varte do mäkka.
- Po uvarení zlejte, vodu nevylievajte a huby rozmixujte ponorným mixérom a zalejte vývarom, v ktorom sa varili hríby.
- Pridajte Jačmenné krúpy a povarte asi 5 minút.
- hrnčeku zmiešajte hrubú múku s mliekom a smotanou a prilejte do hubovej polievky.
- Nechajte vychladnúť a dochuťte cukrom a octom.