Toto maškrtenie sa neprejaví negatívne na vašej postave. Dopriať si ho môžete vždy, keď budete mať chuť. A bez výčitiek!
Palacinková torta s citrónmi
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
25
minútIngrediencie
300 g Špaldovej múky
400 ml mlieka
3 pl Kokosového tuku
pl javorového sirupu
1⁄2 čl Kypriaceho prášku do pečiva
1 čl Vanilkového extraktu
4 vajcia
200 g Ricotty
citrónová šťava
2 Citróny na ozdobu
2 pl Hnedého cukru
POSTUP
- miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
- Pridajte ostatné mokré suroviny a vymiešajte hladké cesto.
- Na panvici zohrejte kokosový tuk a upečte palacinky z oboch strán.
- Hotové palacinky dajte na chvíľu do chladničky. Ricottu vymiešajte s citrónovou šťavou a kôrou.
- Položte prvú palacinku, potrite ju tenkou vrstvou krému.
- Položte ďalšiu palacinku, potrite krémom a takto opakujte, kým nevznikne vysoká torta.
- Na zvyšnom kokosovom tuku opražte plátky citróna, zasypte hnedým cukrom. Plátkami citróna ozdobte tortu a dajte znova schladiť.