Restovaná zelenina s ryžou
Kurz: CestovaniePorcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
15
minútIngrediencie
1 šálka bielej ryže basmati
2 šálky vody
500g mrazenej zeleniny
3 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice ustricovej omáčky
1 lyžica ryžového octu
1 polievková lyžica mirin omáčky
2 lyžice praženého sezamového oleja
1 čajová lyžička čili cesnakovej omáčky
1 ČL sušenej petržlenovej vňate
½ lyžičky cesnakového prášku
1 ČL kukuričného škrobu
1 lyžica vody
POSTUP
- Uvaríme si ryžu. Čiastočne prikryté varíme asi 10 minút a odstavené a prikryté necháme 5 minút dotiahnuť.
- Kým sa ryža varí, na veľkej pancii si pustíme mrazenú zeleninu. Varte, kým sa nezahreje (5-10 minút). Často miešajte, aby sa všetko rovnomerne rozmrazilo. Netreba olej.
- Kým sa zelenina varí, v miske vyšľaháme tamari, ustricovú omáčku, ryžový ocot, mirin, opečený sezamový olej, čili cesnakovú omáčku, sušenú petržlenovú vňať a cesnakový prášok.
- V malej miske zmiešajte uričný škrob a lyžicu vody na kašu. To uľahčuje vmiešanie do omáčky. Pridajte kašu do omáčky a premiešajte.
- Keď je zelenina prehriata a úplne rozmrazená, pridajte omáčku. Miešajte a varte 2 minúty na strednom ohni alebo kým omáčka mierne nezhustne.
- Pridajte uvarenú ryžu na panvicu a premiešajte, aby sa všetko spojilo.