Kurací stejk na hubovej omáčke s dusenou ryžou
Porcie
4
porcieČas prípravy
20
minútČas varenia
30
minútKalórie
300
kcalIngrediencie
4 kuracie prsia
2 hrste sušených hríbov
200 ml 33% šľahačky
1dl vývaru
1 cibuľu
čierne mleté korenie
červenú mletú sladkú papriku
soľ
olej
- Dusená ryža:
2 hrnčeky (500 g ryže )
4 hrnčeky vody
1 zarovnanú ČL soli
cibuľu
1 PL oleja
POSTUP
- Umyté, naporciované kuracie stejky dáme domisy, pridáme 2 PL oleja, soľ, korenie a sladkú papriku.
- Premiešame a necháme postáť.
- hrnci na troche oleja orestujeme najemno nasekanú cibuľku.
- Do väčšieho pohára dáme huby, zalejeme ich vriacou vodou. Priklopíme tanierikom a necháme párminút postáť.
- Keď je cibuľa zlatistá, pridáme huby, chvíľu ich pražíme a pridáme vývar.
- Huby udusíme domäkka a pridáme šľahačku, omáčku necháme zredukovať.
- Steaky pripravíme na panvici domäkka, podávame s ryžou a preliate hubovou omáčkou.
- Dusená ryža:
- Ryžu očistíme a premyjeme vodou. Vodu zlejeme. Rúru vyhrejeme na 175 °C.
- čistenú cibuľu pokrájame na drobno a dáme do hrnca opražiť na oleji.
- Keď je zlatistej farby, pridáme ryžu a trošku ju popražíme.
- Zalejeme vodou, posolíme, prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.
- Keď voda začne vrieť, vložíme prikrytý hrniec do rúry. O 10 minút ryžu premiešame, prikryjeme a necháme ešte 10 minút v rúre. Po tomto čase je ryža hotová.