Taštičky s citrónovým maslom
Ingrediencie
- Na cesto:
250 g hrubej múky
2 vajcia a 1 žĺtok
soľ, 1 lyžicu oleja
1 lyžicu vody
- Na plnku:
250 g špenátu
100 g ricotty (tvarohu)
25 g masla
1 strúčik cesnaku
soľ, rascu, korenie
strúhaný syr, olej
muškátový oriešok
Na citrónové maslo:
175 g masla, petržlen
100 ml zeleninového vývaru
citrónovú šťavu a kôru
1/2 strúčika cesnaku
POSTUP
- Suroviny na cesto zmiesime dohladka a vyvaľkáme.
- panvici zohrejeme maslo s roztlačeným cesnakom a rascou, pridáme posekaný špenát, popražíme 3-4 minúty do zmäknutia a preložíme do misy.
- Pridáme ricottu (tvaroh), strúhaný syr, ochutíme čerstvo zomletým korením, soľou, muškátovým orieškom a dobre vymiešame.
- Plnku lyžičkou pokladieme na pásy cesta do kôpok s odstupom asi 5 cm, prikryjeme ďalším cestom a ostrôžkou pokrájame na štvorce – okraje popritláčame.
- Vložíme ich do vriacej osolenej vody, povaríme a keď vyplávajú navrch, vyberieme.
- Maslo roztopíme, pridáme roztlačený cesnak, vývar, povaríme, primiešame citrónovú kôru, šťavu a polejeme taštičky na tanieroch. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a pásikmi citrónovej kôry.