Závitky s mrkvou
Ingrediencie
8 mladých mrkiev alebo šparglí
8 tenkých plátkov syra
8 plátkov dusenej šunky
soľ
2 lyžice posekaného petržlenu
2 vajcia
strúhanku na obaľovanie
olej na vyprážanie
drevené špáradlá
POSTUP
- Mrkvy alebo špargle (môžeme pripraviť aj časť závitkov mrkvových a časť špargľových) očistíme, umyjeme a v malom množstve slanej vody povaríme (mrkvu 6-8 minút, špargľu asi 10 minút, tak, aby zostala pevná).
- Plátky šunky zakryjeme plátkami syra.
- Navrch položíme mrkvy alebo špargle, všetko posypeme petržlenovou vňaťou, pevne zvinieme a pokrájame na menšie kúsky.
- Vajcia vyšľaháme, rolky namočíme najprv do vajca, potom do strúhanky a na rozohriatom oleji vypražíme do zlatohneda, až sa syr roztopí. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a pri podávaní prepichneme špáradlom.