Slovenská kuchyňa má bohatú históriu a výrazné chute, ale čo sa stane, keď sa k nej pridá nadaný kuchár s odvážnymi nápadmi? V novej relácii „Od farmára na tanier“ môžete objaviť to najlepšie z tradície a inovácie vďaka majstrovi kuchyne Gabovi Kocákovi. Jeho kreativita a vášeň pre varenie spôsobia kulinársku explóziu na tanieri. Vychutnajte si premiéru relácie už 9. septembra o 17.30 na televíznej stanici TV Paprika.
Kreativita s Tradíciou
Gabo Kocák nie je len bežný kuchár. Je to umelec, ktorý neváha prehodiť kulinárske zvyky hore nohami a pridať k tradičným slovenským surovinám štipku svojej kreativity. Jeho skúsenosti a vášeň pre varenie sa odrážajú v každom jedle, ktoré pripravuje. Sériu „Od farmára na tanier“ môžeme považovať za okno do jeho kuchárskeho sveta, kde sa spája stará múdrosť s modernými trendmi. Jedným z hlavných princípov tejto relácie je spojenie farmárskych surovín s konečným jedlom na tanieri. Gabo Kocák prináša do popredia farmárov, ktorí pestujú a dodávajú prvotriedne suroviny. Každé jedlo je tak nielen o chuti, ale aj o príbehu za ním. To spája krajinu, pestovateľov a kuchára do jedného harmonického procesu.
Slovenská kuchyňa nie je len o bryndzových haluškách a pirohoch. Televízna stanica TV Paprika vám to dokáže kulinárskou sériou „Od farmára na tanier“, kde sa môžete tešiť na nové variácie tradičných jedál, ktoré nesú osobitý rukopis. Kreatívne nápady Gaba dokazujú, že slovenská kuchyňa môže byť nielen chutná, ale aj elegantná a moderná.
Jedným z výnimočných receptov, ktorý sa objaví v relácii, je langoš s roztrhanými jahňacími kotletami, ovčím syrom, marinovanými čučoriedkami a bylinkami. Spojte tradíciu s modernými prvkami a vyskúšajte si to aj vy:
Ingrediencie:
100 g múky, 75 g vody, 2 g soli , 20 g droždia, 200 g jahňacích kotliet s kosťou, 30 g ovčieho syra, 10 g čučoriedok, 10 ml octu, 20 g cukru, 3 g byliniek na ozdobu, 1 strúčik cesnaku, 30 ml bravčovej alebo husacej masti, soľ a čierne korenie, pistácie, jedlé kvety, 1 limetka
Postup prípravy:
Na prípravu cesta zmiešame múku, vodu, droždie, soľ a necháme ho vykysnúť.
Jahňacie kotlety s kosťou opečieme na masti, podlejeme vodou a necháme ich dusiť pokiaľ sa mäso neoddeľuje od kostí. Ak je mäso hotové natrháme ho a dáme do tepla.
Omáčku dochutíme soľou a čiernym korenín. Potom pridáme mäso a jemne zahustíme, aby sa mäso spojilo s omáčkou a ostalo šťavnaté.
Uvaríme vodu, cukor a ocot. Zmes nalejeme na čučoriedky, ktoré necháme niekoľko minút takto marinovať.
Ak je cesto dostatočne vykysnuté spravíme placku ktorú pečieme na masti.
Na langoš pridávame trhané mäso, namrvenú ovčiu hrudku, pistácie a trochu limetky. Zdobíme kvetmi a bylinkami.
Nezmeškajte to!
Pripojte sa k nám na kulinárskom dobrodružstve a objavte svet tradície a kreativity, ktorý sa spojí na tanieri. Relácia „Od farmára na tanier“ s Gabom Kocákom nám ukazuje, že kulinárske umenie nemá žiadne hranice. Pripravte sa na víkendovú dávku inšpirácie a každú sobotu a nedeľu o 17:30 už 9. septembra na TV Paprika. Kto vie, možno aj vy si raz vytvoríte svoj kulinársky poklad!