V rámci vydarenej udalosti Tradičné slovenské Vianoce a Súťaž o najkrajšiu tortu nás zaujímalo mnoho vecí. Okrem iného aj to, či si na Vianoce dopriať a či sa skôr držať na uzde. Ako to máte vy?
Stoly v bratislavskom OC Nivy sa doslova prehýbali pod tradičnými dobrotami a krása súťažných tort sýtila nielen hladné bruchá, ale aj oči bažiace po kráse. Dokonalá predviančná idylka! Je dobré si na Vianoce dopriať, alebo platí staré známe „menej je viac“?
Mária Reháková, autorka udalosti, si myslí, že by mal každý Vianoce stráviť tak, aby bol najmä spokojný. Na Štedrý deň je podľa nej hojnosť spojená aj s prípravou tradičnej večere, kedy človek pri varení ochutnáva prakticky celý deň. Určite je však podľa nej na mieste, aby si každý dal pozor, nech si nenavodí zbytočné zdravotné problémy.
Andrej Ondráš zo Slovenských cukrovarov Sereď je naopak zástancom hojnosti. Veď kedy si život poriadne osladiť, ak nie na Vianoce? Cukor k sviatkom patrí a bolo by veru ťažké predstaviť si ich bez neho.
Ak váhate nad tým, ako svojich návštevníkov pohostiť, svoj pohľad ponúkla Lucia Trubačová zo spoločnosti Gašparík – Mäsovýroba, s. r. o, ktorá na trh prináša mäsové špeciality najlepšej kvality. „Ak chcete na hostí zapôsobiť, určite skúste kanapky a našimi paštétami. A na tradičnom stole by určite nemala chýbať ani kapustnica s poctivou klobásou,“ navrhla. Skvelým nápadom na stôl je aj slávnostná misa, ktorú si v rámci Trnavy a okolia viete dať spraviť aj u nich na predajniach alebo nechať doviezť na miesto konania.