Obdobie sviatkov je pre gazdinky časom, kedy ani nevyjdu z kuchyne. Našťastie nie preto, že by nemohli, ale sú tam jednoducho doma. Pýtali sme vás, čo je pre vás top objav, ktorý len tak niekomu neprezradíte.
Keď robím zeleninový šalát s kuracím mäsom, zalejem ho trochou vody zo zaváraných uhoriek. Tá chuť je jednoducho skvelá.
Zuzana, Malužiná
Do každej paradajkovej omáčky alebo polievky pridám trochu škoricového cukru.
Beata, Prievidza
Často robím vajíčkový šalát s majonézou a pridám doň za hrsť hrozienok.
Milada, Bratislava
Keď robím praženicu, okrem toho, že do nej pridám maslo, aby bola krémová, na každé jedno vajíčko pridám jeden žĺtok.
Silvia, Košice
Pri príprave francúzskych toastov, nenamáčam ich v mlieku, ale v bielom jogurte. Toasty sú potom ako perinky.
Veronika, Žilina
Miesto soli používam sójovú omáčku, alebo pretlačím ančovičky. Je to úplne iná chuť.
Zlatka, Réca
Deťom robím často krémovú omáčku na cestoviny. Dospelým ju ochutím pridaním horčicového semienka do smotany. Nie je tak výrazné ako horčica, ale chuť omáčky je sýtejšia.
Katka z Banskej Bystrice
Pri pečení čokoládových koláčov vždy pridám trochu kávy. Zjemní to chuť.
Marianna z Pezinka
Keď robím zemiakovú kašu, okrem masla a mlieka tam pridám lyžicu majonézy.
Lucia z Martina