Fazuľová s pórom
Ingrediencie
400 g tmavej maslovej sterilizovanej fazule
400 g bielej maslovej sterilizovanej fazule
300 g póru
2 väčšie mrkvy
3 zemiaky
8 dl vývaru
1 väčšia cibuľa
3 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
Postup
- V hrnci zohrejeme vývar
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, pór dôkladne umyjeme a nakrájame na centimetrové krúžky.
- V hlbšej panvici rozpálime olivový olej, nasypeme cibuľu, pór, na kocky nakrájanú mrkvu a zemiaky a približne 5 minút popražíme.
- Prilejeme teplý vývar a necháme zovrieť, potom teplotu znížime, panvicu prikryjeme, povaríme pár minút, nakoniec pridáme fazuľu aj so šťavou.
- Necháme variť, kým všetka zelenina nie je mäkká.
- Okoreníme, osolíme a na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.
Autor: Beata Vrzgulová
Foto: Thinkstock