Hliva ustricová má v kuchyni široké možnosti využitia. Možno ste netušili, že vďaka svojej výraznej chuti je i perfektnou ingredienciou do šalátov. Jedným tipom vás v nasledujúcich riadkoch inšpirujeme.
Hlivový šalát
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
10
minútIngrediencie
200 g hlivy ustricovej
3 pl slnečnicového oleja
3 pl medu
3 pl olivového oleja
1 pl balzamikového octu
POSTUP
- Klobúky hlivy umyjeme, osušíme a natrháme na väčšie kusy, ktoré opražíme v slnečnicovom oleji z oboch strán.
- Po pár minútach vyberieme a necháme odkvapkať na pijavom papieri.
- Olivový olej, med a 1 PL farebného korenia vyšľaháme na hustú hmotu, do ktorej opatrne primiešame balzamikový ocot.
- Dressingom prelejem jednotlivé porcie hlivy, ozdobíme čerstvým majoránom a podávame s opečeným celozrnným pečivom.