Pripravte si vynikajúci obed z bravčovej panenky. Tentoraz tam však pridajte aj hrušku, ktorá celé jedlo príjemne ochutí.
Bravčová panenka s hruškou
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
50
minútIngrediencie
600 g Bravčovej panenky
100 ml Oleja
150 g Červenej cibule
300 g Hrušky
30 g Kryštálového cukru
Soľ
Grilovacie korenie
100 ml Hruškového džúsu
ml Hruškovice
POSTUP
- Bravčovú panenku naporciujeme na medailóniky, zľahka posolíme a poprášime grilovacím korením.
- Hrušky rozrežeme pozdĺžne na asi 5-6 hrubších plátkov. Cibuľu očistíme a pokrájame tiež na hrubšie časti – rozoberieme na lupienky.
- Bravčovú panenku opekáme na rozohriatej panvici s olejom z každej strany asi 3-4 minúty.
- äso vyberieme a odložíme bokom.
- Do vyhriatej panvice vložíme hrušky, zasypeme kryštálovým cukrom a necháme skaramelizovať.
- Pridáme lupienky cibule, krátko opekáme.
- Odložené mäso pridáme k hruškám a cibuli, prehrejeme, prilejeme hruškový džús a krátko povaríme.
- Na záver môžeme pridať hruškovicu (ak jedlo pripravujeme aj pre deti, vynecháme ju).
- Jedlo naservírujeme na tanier, posypeme rozdrobeným syrom a podávame s opečeným toustovým chlebíkom.