Nebránite sa kulinárskym experimentom, a to dokonca ani počas Vianoc? V tom prípade ste na správnom mieste. Kapra na štedrovečerný stôl možno pripraviť aj s výraznou obmenou.
Kapor na francúzsky spôsob
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
600 g Zemiakov
Soľ
1 pl masti na vymastenie misy
2 Vajcia uvarené na tvrdo
50 g postrúhaného syra
drvenú rascu
kapra
1 Citrón
zelenú petržlenovú vňa
1 pl masla
citrónovú šťavu
1 pl kôpru posekaného nadrobno
POSTUP
- čistené zemiaky pokrájame na osminky a uvaríme v osolenej vode.
- Scedíme, poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme jedným uvareným vajcom posekaným nadrobno, postrúhaným syrom a potlčenou rascou a navrch uložíme porcie očisteného a umytého kapra bez hlavy.
- Každú porciu niekoľko ráz narežeme, do otvorov povkladáme plátky citróna, osolíme , posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme roztopeným maslom a citrónovou šťavou, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka.
- Hotové porcie kapra ozdobíme, z pečených zemiakov vymiešame zemiakovú kašu.