Pri slove nákyp väčšinu z nás napadne jeho sladký variant. Vyskúšali ste však niekedy kurací nákyp?
Kurací nákyp s pistáciami
Porcie
4
porcieČas prípravy
20
minútČas varenia
50
minútIngrediencie
500 g kuracích pŕs,
250 g chudého mletého bravčového mäsa,
kôra z 1 pomaranča,
4 PL bieleho vína a pomarančovej šťavy,
3 vajcia,
250 g mascarpone alebo majonézy,
soľ,
mleté čierne korenie,
kajenské korenie,
1 PL masla,
50 g olúpaných pistáciových orieškov
POSTUP
- Kuracie prsia opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na drobné kocky.
- Pomaranč dôkladne umyjeme, po osušení nastrúhame kôru a vytlačíme 4 lyžice šťavy.
- Mäso prelejeme šťavou a vínom a premiešame s kôrou.
- Zakryjeme a necháme niekoľko hodín odstáť na chladnom mieste, potom namarinovanú kuracinu pomelieme, primiešame surové vajce, mleté bravčové mäso a mascarpone.
- Dochutíme soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a kajenským korením.
- ôkladne premiešame a opäť odložíme na chladné miesto.
- úru predhrejeme na 160 stupňov, formu na nákyp vymastíme maslom a naplníme mäsom, do ktorého sme zľahka primiešali pistáciové jadrá.
- Prekryjeme ju alobalom a vložíme do vyhriatej rúry.
- Pri teplote 150 stupňov pečieme asi 50 minút.
- Upečenú terinu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť, zabalíme ju do fólie a necháme aspoň 24 hodín odpočívať v chladničke. Pred podávaním nakrájame na plátky.