Každá rolka skrýva iné prekvapenie a chutí unikátne. Stačí sa len inšpirovať a nebáť sa kombinovať chute, rôzne druhy zeleniny a syrov s mäsom či inou zeleninou.
Baklažánové minirolky
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
15
minútIngrediencie
1 Baklažán
1 Cibuľu
5 pl olivového oleja
2 pl masla
1⁄2 čl citrónovej kôry
120 ml vývaru
50 g nakladaných sušených paradajok
10 zelených olív
10 čiernych olív
30 g píniových orieškov
Soľ
mleté čierne korenie
bazalku
Tymian
POSTUP
- úpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu nasypeme do panvice so zohriatym olejom (1 PL) a krátko speníme.
- Pridáme maslo, citrónovú kôru, vývar a dip dochutíme soľou a korením.
- Baklažán umyjeme, očistíme a pozdĺžne naporciujeme na tenké pásiky.
- Sušené paradajky necháme odkvapkať, potom ich spolu s olivami a píniovými orieškami nakrájame na malé časti, zmiešame s olejom (3 PL), zmixujeme na pyré, osolíme a okoreníme.
- Baklažány potrieme hotovým pestom, posypeme tymianom, bazalkou, zrolujeme a zafixujeme špáradlami.
- Vložíme do alobalovej misky, pokvapkáme zvyšným olejom a ugrilujeme. Mediteránne rolky podávame s orechovým dipom.