Chutné a ľahké recepty na leto
Americký krabí šalát
• 2 ks avokáda
• 120 g sterilizovaného zeleru
• 100 g nakladaných kukuričiek
• 10 ks plnených olív
• 200 g krabieho mäsa
• 120 g majonézy SPAK
• 120 g Amerického dressingu SPAK
• Podľa chuti soľ, biele korenie
Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu nakrájame na kocky, pridáme sterilizovaný zeler, na hrubšie kolieska nakrájané nakladané kukuričky, na kolieska nakrájané olivy, kocky krabieho masa. Prilejeme zálievku zo zmiešanej SPAK majonézy a SPAK Amerického dressingu, citrónovej šťavy, soli a bieleho korenia a všetko zľahka premiešame. Šalátom naplníme vydlabané avokádo a môžeme ozdobiť tigrou krevetou.
Taliansky cestovinový šalát
• 450 g varených cestovín
• 150 g paradajok
• 150 g šalátovej uhorky
• 150 g žltých paprík
• 100 g červenej cibule
• 120 g Cesnakového dressingu SPAK
• 120 g majonézy SPAK
• Podľa chuti soľ, čierne korenie
Šalátové uhorky, paradajky a žlté papriky nakrájame na drobné kocky. Červenú cibuľu nakrájame na polovičné kolieska. Všetko zmiešame v šalátovej mise spolu s cestovinami, SPAK majonézou a SPAK Cesnakovým dressingom. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Párty baby-pizza
• 8 lyžíc Sladko-kyslej omáčky SPAK
• balíček lístkového cesta
• 200 g šunky pre deti
• červená, zelená a oranžová paprika
• 2 paradajky
• jarná cibuľka
• sterilizovaná kukurica
• 100 g mozzarelly
• vajce, bylinky na ozdobu
• tatárska omáčka SPAK
Polotovar cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske, pohárikom vykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na vymastený plech. Kolieska zdobíme mozarrellou a plátkom šunky stočeným do kornútu, ktorý potom plníme zmesou farebných paprík, paradajok, cibuľky a kukuricou zmiešanou s omáčkou. Pizzu nakoniec dozdobíme pomocou vykrajovačiek s detskými motívmi z farebných paprík. Okraj cesta potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre na 200 °C dozlatista. Podávame teplé a ozdobené bylinkami namáčané do Sladko-kyslej či tatárskej omáčky SPAK.
Autor: RED
Foto: archív, SITA/Marián Angelovič
Komentáre