1 minúta
Pripravte si chutnú halloweensku polievku!
Potešenie aj pre žalúdok
Na prípravu polievky pre štyroch ľudí vám nesmú chýbať:
• 2 lyžice olivového oleja
• 1 veľká pokrájaná cibuľa
• 2 roztlačené strúčiky cesnaku
• 1 lyžička mletej kurkumy
• 1 maslová tekvica Hokkaido zbavená semien, pokrájaná na stredne veľké kocky
• 4 hrnčeky zeleninového alebo kuracieho vývaru so zníženým obsahom soli
• 2 veľké jablká pokrájané na menšie kúsky
• 1 lyžica postrúhaného čerstvého ďumbiera alebo 1 lyžička mletého
Takýto je postup
1. Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na miernom ohni. Pridajte cibuľu a za stáleho miešania ju pražte zhruba štyri minúty. Prisypte cesnak, kurkumu a pražte ďalšiu minútku. Pridajte tekvicu, vývar a nechajte zovrieť.
2. Stíšte oheň, prikryte a varte dvadsať minút, kým tekvica zmäkne. Vložte očistené jabĺčka, ďumbier a varte ďalších 10 – 20 minút, kým tekvica a jablká zmäknú. Odložte bokom a nechajte vychladnúť.
3. Zmes po častiach rozmixujte v mixéri na kašu a servírujte.
Komentáre