Dnes je nedeľa, 27.september 2020, meniny má: Cyprián
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Nevyhnutnosť na grilovačke? Podľa prieskumu sú to tieto potraviny!

august 01, 2020 - 11:00
Väčšina Slovákov si letnú grilovačku nevie predstaviť bez údenín a alkoholických nápojov. Ukázal to nedávny spotrebiteľský prieskum. Aké sú ďalšie zistenia?

Najobľúbenejšie dochucovadlo Slovákov je podľa prieskumu horčica, klobásu či slaninu jedia s chlebom. Ten by si pri tejto príležitosti vybrali štyria z piatich opýtaných. Z alkoholických nápojov vedie pivo, pričom ľuďom predovšetkým napadnú domáce značky. Grilovačka či opekačka je obľúbený dôvod aj pre konzumentov tvrdého alkoholu, uviedla to takmer polovica opýtaných.

Grilovačka sa Slovákom spája s konzumáciou údenín, ako sú klobásy či slanina, v menšej miere aj s parenými syrmi. "Na otázku, pri akých príležitostiach konzumujú klobásu, až dve tretiny (67 %) opýtaných uviedli, že na grilovačkách a opekačkách. Po slanine pri tejto príležitosti siahne necelá polovica (45 %)," uviedol Michal Vyšinský z agentúry 2muse, ktorá prieskum realizovala.

Slováci v tom majú jasno

Slováci pri letnom ohni nedajú dopustiť ani na rôzne ochucovadlá a omáčky. "Podľa nášho prieskumu ľudia pre jej typickú kyslastú chuť uprednostňujú horčicu - ku klobáse si ju dá viac ako trištvrte (78 %) opýtaných, k slanine takmer polovica (49 %)," spresnila hovorkyňa spoločnosti Billa Kvetoslava Kirchnerová. Doplnila, že viac ako kečup je obľúbený štipľavý chren, ktorý s klobásou jedáva necelá štvrtina Slovákov. "Z hotových marinád zákazníci siahajú najčastejšie po medovej, horčicovej či brusnicovej. Avšak, v grilovacej sezóne sa podstatne viac predávajú rôzne korenia, z ktorých si zákazníci pripravujú vlastné marinády," uzavrela hovorkyňa.

- - Inzercia - -