Dnes je sobota, 06.marec 2021, meniny má: Radoslav, Radoslava
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Recept: Brownie con Chocolate y Crema montada de caramelo

január 18, 2021 - 14:20
Kde nájdete dokonalé zákusky, výnimočné dezerty a nádherné torty, dokonca aj bezlepkové? No predsa v Ateliéri Biely Baroque, ktorý sa dokonale prispôsobil opatreniam a sladké potešenie vám privezú priamo domov.
Foto: 
Ramon Leško

Helena Petrášová si pre vás pripravila originálny recept hviezdneho cukrára Ettore Cioccia s názvom Brownie con Chocolate y Crema montada de caramelo, a teda Brownie s bielou čokoládou a karamelom. 

recept7.jpg

Foto: 
Ramon Leško

Čo budete potrebovať? 

Karamelový krém: 
- 84 gramov smotany na šľahanie (najlepšie s 35% obsahom tuku)
- 26 gramov glukózy
- 84 gramov kryštálového cukru 
- 60 gramov masla 
- 250 gramov smotany na šľahanie (najlepšie s 35% obsahom tuku)
- 2 gramy 200 Bloom želatíny 

Želatínu zalejeme trochou studenej vody, aby bola celá ponorená, necháme napučať. V hrnci s hrubým dnom upálime kryštálový cukor s glukózou na karamel. Pridáme 84 gramov smotany a maslo. Povaríme na sporáku, aby sa všetko spojilo. Karamel vylejeme do 250 gramov smotany. Pridáme želatínu, aby sa rozpustila. Prešľaháme ponorným mixérom na homogénnu zmes, prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky na 24 hodín. 

Ganache z bielej čokolády:
- 110 gramov smotany na šľahanie (najlepšie s 35% obsahom tuku)
- 160 gramov bielej čokolády Callebaur
- 270 gramov smotany na šľahanie (najlepšie s 35% obsahom tuku)
- vanilkový lusk 

110 gramov smotany privedieme k varu, zalejeme ňou bielu čokoládu a miešame, kým sa rozpustí. Pridáme dreň z vanilkového lusku, alebo vanilkový extrakt. Nakoniec pridáme 270 gramov studenej smotany a premixujeme do hladkej zmesi. Odložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny. 

Brownie:
- 338 gramov horkej čokolády 66% 
- 278 gramov masla
- 5 malých vajec
- 112 gramov kryštálového cukru 
- 57 gramov pšeničnej múky (v bezlepkovej verzii múka Promix Uni)
- 135 gramov posekaných vlašských orechov 

Rúru predhrejete na 170° C. Maslo s čokoládou roztopíme v mikrovlnnej rúre. V inej mise prešľaháme celé vajcia s kryštálovým cukrom. Pridáme čokoládovú zmes, maslo, múku a orechy. Dobre premiešame a vylejeme do štvorcovej formy cca 21 cm x 21 cm. Pečieme 22-24 minút. 

Pena z tmavej čokolády: 
- 3 žĺtka
- 60 gramov kryštálového cukru  
- 165 gramov plnotučného mlieka 
- 4 gramy želatíny, 200 Bloom
- 200 gramov horkej čokolády 66% 
- 300 gramov smotany s 35% tuku, vyšľahaná do polotuha 

Želatínu zalejeme malým množstvom studenej vody a necháme napučať. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a zalejeme vriacim mliekom. Premiešame a zmes vylejeme späť do hrnca. Varíme s teplomerom na 82-84° C. Pridáme želatínu, zamiešame, aby sa rozpustila a nalejeme na posekanú čokoládu. Necháme vychladnúť na 30° C a do tejto zmesi primiešame polovyšľahanú smotanu. 

Zloženie: 
Vychladnutý korpus brownies zrežeme na rozmer 20 x 20 cm, vložíme do štvorcovej formy. Navrch nalejeme penu z tmavej čokolády. Dáme úplne stuhnúť do mrazničky. Horákom nahrejeme boky formy, aby sme ju mohli odstrániť. Vyšľaháme karamelový krém a ganache z bielej čokolády a na koláč striedavo striekame pruhy biely čokoládový a karamelový hladkou špičkou s priemerom 2 cm. Navrch postrúhame horkú čokoládu a pridáme čokoládové ozdoby. 

recept4.jpg

Foto: 
Ramon Leško

Helena Petrášová
Žitavská 5
Bratislava
(1. poschodie na terase vedľa železiarstva Krimus)
Mobil: 0904 988 253

- - Inzercia - -