Dnes je nedeľa, 24.október 2021, meniny má: Kvetoslava
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Inšpiratívne dezerty nielen pre „mlsné“ jazýčky

september 14, 2021 - 09:43
Sladká bodka za jedlom, odmena po dlhom dni alebo dezert ako hlavný chod? Nech už patríte do ktorejkoľvek spomenutej kategórie, unikátne recepty na sladkosti z Kuchyne Lidla musíte vyskúšať. Život je skrátka príliš krátky na nudné dezerty.
Foto: 
Floh Maier

Ovocné želé v melóne

Počet porcií: 12

Potrebujeme: pomôcku na vykrajovanie guľôčok z melóna, metličku, smoothie mixér

Suroviny:
1 červená dyňa bezjadierková (cca 3 kg)

1 limetka

500 g jahôd

100 g práškového cukru Belbake

200 g Zlatého klasu (5 ks)

100 g čučoriedok

2 kivi

1 mango

čerstvá mäta

 

Postup

Červený melón rozpolíme a približne z polovice vykrojíme guľôčky (tie si odložíme na neskôr). Zvyšnú dužinu vydlabeme lyžicou a rozmixujeme. Budeme potrebovať 1 200 ml.

Tip: Ak šťavy zostane viac, môžeme ju vypiť ako limonádu. Ak nemáme dostatočné množstvo, môžeme doliať vodou alebo ak robíme želé pre dospelých, prilejeme alkohol.

Pridáme limetkovú šťavu, 200 g očistených jahôd a podľa chuti aj práškový cukor. Opäť mixujeme. Asi v ¼ rozmixovanej šťavy vymiešame Zlatý klas dohladka. Prilejeme k zvyšnej šťave a v hrnci za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Potom ho stiahneme z ohňa a za občasného miešania, aby sa nevytvorila koža, necháme mierne vychladnúť.

Medzitým do misky s melónovými guľôčkami pridáme zvyšné očistené jahody, čučoriedky, plátky kivi a kúsky manga. Aby sa nám ľahšie pracovalo, ovocie rovnomerne rozdelíme do dvoch veľkých misiek. Zalejeme pudingom a dôkladne premiešame.

Prázdne polovice melónov položíme do misiek, aby boli stabilné a tekutina sa nevylievala. Každú z nich naplníme ovocným pudingom, povrch zarovnáme a vonkajšie okraje očistíme. Necháme ideálne cez noc stuhnúť v chladničke.

Servírovanie

Stuhnutý melón nakrájame nožom namočeným do horúcej vody a ozdobíme lístkami mäty.

- - Inzercia - -