Vyskúšali ste už špagety z cukety? Varujeme vás, sú prudko „nákazlivé“, ale chutné, zdravé a ľahké. Raz ochutnáte a iné už nebudete chcieť. Základom sú cuketové špagety, ktoré vytvoríme pomocou špeciálneho krájača, noža alebo jednoducho cuketu škrabkou na zemiaky premeníme na cuketové tagliatelle.
Cuketové špagety bolognese
4
porcie10
minút30
minútIngrediencie
1 cibuľa
1 Mrkva
trochu zeleru
2 Cukety
2 pl olivového oleja
250 g mletého hovädzieho mäsa
100 ml Červeného vína
1 pl Paradajkového pretlaku
250 g lúpaných paradajok
Bobkový list
1 čl Oregana
1 čl Bazalky
Soľ
mleté čierne korenie
strúhaný parmezán
POSTUP
- Na panvici rozpálime olej a osmažíme na ňom cibuľu s nakrájanou mrkvou a zelerom.
- Asi po piatich minútach pridáme mleté mäso, zmes miešame, kým sa mäso neopečie.
- Prisypeme konzervované paradajky a pretlak, bobkový list, prilejeme víno, osolíme a okoreníme. Necháme na miernom ohni asi 30 minút variť, kým omáčka nezhustne.
- Nakoniec do nej pridáme oregano, bazalku a na oleji orestované špagety.
- Posypeme parmezánom a podávame.