Hliva ustricová s nádychom Talianska. Veď táto krajina už dávno nie sú iba cestoviny či obľúbená pizza. Nechajte sa zlákať ďalším chutným, stredomorským receptom.
Hliva ustricová po Toskánsky
Porcie
4
porcieČas prípravy
30
minútČas varenia
15
minútKalórie
300
kcalIngrediencie
500 g hlivy ustricovej
500 g bravčového karé bez kosti
1 Mrkva
1 Petržlen
1⁄2 Zeleru
20 cm póru
1 väčšie jablko
250 g cherry paradajok
Soľ
Čierne korenie
1⁄2 čl kurkumy
3 pl Oleja
2 hrste čerstvej rukoly
1 pl medu
POSTUP
- Na oleji sprudka opražíme tenké rezne z karé z oboch strán a uložíme na zapekaciu misu.
- Pridáme krúžky mrkvy, petržlenu a kocky zeleru, mierne opečené krúžky póru a podlejeme trochou vody.
- Zakryjeme alobalom a necháme zapiecť. Na inej panvici opražíme na hrubšie rezance natrhanú hlivu a zmäknutú prisypeme k mäsu.
- Keď zelenina zmäkne, pridáme kocky jablka a umyté celé cherry paradajky. Všetko spolu podusíme, kým mäso úplne nezmäkne.
- Dochutíme soľou, čerstvo namletým čiernym korením a posypeme kurkumou.
- Podávame posypané lístkami rukoly, ktoré sme predtým zmiešali s medom a citrónovou šťavou.