Pripraviť kvalitný steak je kuchárske umenie, ale s dobrým receptom to môže zvládnuť každý. Jeden taký dobrý recept vám teraz prinášame.
Hovädzí steak v bylinkovo – mandľovej kruste
Porcie
2
porcieČas prípravy
20
minútČas varenia
1
hodina49
minútIngrediencie
hovädzia sviečková 400 g
štipka soli
korenie
olivový olej
bylinkový mix – tymián, rozmarín, šalvia 1 pl
mandle 50 g
špargľa 100 g
cibuľka 2 ks
linguine 250 g
šalát mix
pesto 3 pl
POSTUP
- Steak:
- äso nasolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a dáme piecť na 80 stupňov Celzia asi na hodinu a pol.
- Mandle na obalenie posekáme aj s bylinkovým mixom.
- Vyberieme ho z rúry, prudko opečieme na olivovom oleji zo všetkých strán a obalíme ho v posekaných mandliach. Nakrájame a naservírujeme s linguine, pokvapkáme ešte olivovým olejom.
- Cestoviny:
- Na panvicu dáme trochu oleja a masla, pridáme nakrájanú mladú cibuľku, soľ, korenie, nakrájanú špargľu, všetko pomiešame a trochu restujeme, pridáme pesto s medvedím cesnakom.
- Pridáme uvarené linguine, pomiešame s trochou olivového oleja a odstavíme.
- Pesto:
- Zmiešame medvedí cesnak, olivový olej, soľ, korenie a mandle.