Hustá fazuľovica so zeleninou
Ingrediencie
3 PL olivového oleja
250 g veľkej bôbovitej fazule
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 mrkvy
1 väčšia cibuľa
1 menší zeler
2 zemiaky
2 paradajky
1 malá cukina
hrsť zeleného hrášku
mleté čierne korenie
soľ
bobkový list
1 KL sušenej alebo čerstvej bazalky
petržlenová vňať
Postup
- Fazuľu preberieme, umyjeme a namočíme na noc do studenej vody
- Pred varením vodu zlejeme a prilejeme približne 1,5 litra čerstvej vody a privedieme do varu.
- Asi po 10 minútach vodu znova zlejeme a dolejeme vriacu.
- Pridáme bobkový list a fazuľu varíme, kým nezmäkne.
- Medzitým na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pór a cesnak.
- Po pár minútach pridáme pokrájanú mrkvu a zeler.
- Prikryté opekáme 5 minút, keď treba, podlejeme vývarom alebo vodou.
- Opečenú zeleninu pridáme do hrnca s fazuľou, prisypeme hrsť hrášku, 5 guľôčok nového korenia, sušenú alebo čerstvú bazalku, menšie kocky zemiakov a na kolieska nakrájanú mrkvu.
- Po chvíli pridáme olúpanú a na kolieska nakrájanú cuketu a paradajky bez jadierok.
- Ochutíme soľou a korením.
- Po 10 minútach môžeme polievku odstaviť.
- Podávame posypanú petržlenovou vňaťou.
Autor: Beata Vrzgulová
Foto: Thinkstock