Dobrý slaný koláč poteší aj náročnú návštevu, ale poslúži aj ako výborný tip na večeru pre rodinu. Podávaný za tepla aj za studena nikdy nesklame.
Kapustový koláč s cibuľkou a slaninkou
Porcie
4
porcieČas prípravy
20
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
1 pl masla
250 g hladkej múky
1 Vajce
Soľ
2 cibule
300 g Kyslej kapusty
3 vajcia
150 ml Kyslej smotany
150 ml smotany na varenie
mleté čierne korenie
trochu mletej rasce
1 pl Oleja
2 pl Strúhanky
POSTUP
- Jednu cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji.
- druhej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu.
- Do orestovenej cibule pridáme kapustu, dochutíme soľou, korením, premiešame a chvíľu dusíme na miernom ohni.
- Kapustu odstavíme a necháme vychladnúť.
- Potom k nej primiešame rozšľahané vajíčka, kyslú smotanu a smotanu na varenie a strúhanku.
- Dochutíme soľou, korením a rascou.
- Hladkú múku zmiešame s maslom, soľou a vajíčkom na hladké cesto.
- Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej formy na pečenie.
- Boky popritláčame a cesto naplníme pripravenou plnkou. Navrch dáme kolieska cibule a opečenú slaninu.
- Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C.