Vychutnajte si lahodnú rybaciu krémovú polievku. Dobrú chuť!
Krémová rybacia polievka
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
400 g filiet z bielych rýb
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
4 zemiaky
3 PL masla
400 g rajčín z konzervy
1/2 zväzku posekanej petržlenovej vňate
2 bobkové listy
soľ
čierne korenie
štipku kajenského korenia
500 ml rybacieho vývaru
100 ml sladkej smotany
kôpor na ozdobu
POSTUP
- Rybacie filety pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno posekáme.
- Zemiaky olúpeme a pokrájame na tenké plátky. V hrnci rozhorúčime maslo a orestujeme v ňom cibuľu s cesnakom.
- Pridáme plátky zemiakov a krátko opečieme.
- Podlejeme 100 ml vody a asi 10 minút pomaly dusíme.
- Pridáme rajčiny, petržlen, korenie a rybu, podlejeme rybacím vývarom a ešte 8 minút varíme.
- Polievku zjemníme smotanou, osolíme a ochutíme čiernym korením.
- Bobkový list vyberieme a polievku ozdobíme kôprom.
- Podávame s opečeným chlebom.