Kuracie stehná s mrkvou
Ingrediencie
4 celé kuracie stehná
4 strúčiky cesnaku
1 červenú čili papričku
15 g zázvoru
20 g cukru
4 koriandrové vetvičky
2 byle vôňovca citrónového
4 lyžice rybacej a 1 lyžicu ustricovej omáčky
2 lyžice oleja
150 g mrkvy
citrónovú šťavu
1 paradajku
1 lyžičku škrobovej múčky
POSTUP
- Nadrobno pokrájaný koriander, roztlačené a posekané vôňovcové byle, 1 lyžicu oleja, 3 posekané strúčiky cesnaka a rybaciu omáčku vymiešame na marinádu.
- Kuracie tehná v kĺbe rozpolíme na horné a dolné, potrieme marinádou a necháme hodinu odležať.
- Potom ich preložíme do ohňovzdornej miusy, vložíme do rúry vyhriatej na 180° C a pečieme asi 50 minút.
- Prepneme na gril a ešte grilujeme 5 minút, ak gril nemáme, len dopečieme. Očistenú mrkvu pokrájame na rezančeky a opražíme na zvyšnom oleji spolu s posekanou čili papričkou.
- Pridáme nadrobno pokrájaný zázvor, strúčik cesnaku, olúpanú a pokrájanú paradajku, trošku cukru, ustricovú omáčku a citrónovú šťavu. Spolu podusíme, zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou so 150 ml vody a 3 minúty povaríme. Podávame s upečenými kuracími stehnami.