Keď sa povie hráškové menu, každému sa poväčšine vybaví hrachová polievka či zelené guľôčky nenápadne vmiešané do zeleninového rizota. Tam však využitie hrášku v kuchyni rozhodne nekončí, práve naopak. Vyskúšajte si pripraviť losos na mede s hráškovým pyré!
Losos na mede s hráškovým pyré
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
2 Plátky lososa
150 g Zemiakov
1 pl medu
2 pl Kremžskej horčice
1 čl Sójovej omáčky
Zemiaky a mrazený hrášok v pomere 2:1
strúčik cesnaku
maslo
POSTUP
- Med, horčicu a sójovú omáčku zmiešame v malej miske.
- Do tejto zmesi uložíme lososa a celého ho v nej vykúpeme. Necháme marinovať asi 20 minút.
- ásledne lososa aj s celou marinádou preložíme do malej zapekacej misy a pečieme pri teplote 170°C približne 20 minút.
- Zemiaky varíme v osolenej vode do mäkka.
- Vo vedľajšom hrnci spravíme to isté s hráškom a strúčikom cesnaku.
- Zo zemiakov a hrášku po uvarení zlejeme vodu, pridáme maslo a rozmixujeme.
- Odporúčame variť a potom aj mixovať hrášok a zemiaky osobitne, inak by sme nedosiahli želanú farbu a konzistenciu.