Morčacie mäso patrí k najobľúbenejším druhom mäsa. Pripravené na kokosovom mlieku so zázvorom a karí korením získa nenapodobiteľnú chuť. Podávame s ryžovými rezancami, ktoré vďaka neutrálnej chuti nechajú vyniknúť originálne pripravené mäso.
Morčacie prsia s kokosovým mliekom a ryžovými rezancami
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
400 g morčacích pŕs
1 šalotka
1 pl masla
100 g brokolice
100 g karfiolu
2 čl zázvoru
2 dl kokosového mlieka
2 čl karí korenia
2 čl drveného cesnaku zaliateho olejom
1 čl čili
Soľ
Čierne korenie
polovica citróna
POSTUP
- hlbšej panvici rozohrejeme olivový olej, osmažíme nadrobno nasekanú šalotku a pridáme maslo na zjemnenie.
- äso nakrájame na stredne veľké kocky a vhodíme na panvicu, osmažíme 3 – 4 minúty zo všetkých strán, okoreníme a osolíme.
- Premiešame a pridávame voňavé prísady: najemno nakrájaný zázvor, čili, cesnak v oleji karí korenie, pridáme na ružičky rozobraný karfiol a brokolicu. Podlejeme sektom a necháme pár minút jemne vrieť.
- ásledne zalejeme kokosovým mliekom a šťavou z polovice citróna. Necháme „bublať“, kým sa konzistencia nezredukuje a chute nespoja. Na záver zjemníme kúskom masla.
- Ryžové rezance:
- 100 g rezancov zalejeme vriacou vodou a necháme asi 5 minút postáť.
- Zlejeme a servírujeme na spodok taniera, pridáme morčacie mäso z panvice a prelejem výpekom. Ozdobíme lístkami koriandra.