S blížiacimi sa vianočnými sviatkami prichádza čas na tradičné sviatočné jedlá, ktoré vytvárajú nezameniteľnú atmosféru chvíľ strávených v rodinnom kruhu. Napriek tomu však môže po niekoľkých dňoch tých istých jedál nastať potreba zmeny po niečom novom a osviežujúcom. Na TV Paprika sa práve v decembri otvárajú brány do sveta netradičných, no neuveriteľne chutných receptov, ktoré vám pomôžu obnoviť radosť z prípravy a konzumácie jedla v tomto období.
Sledujte jedinečné kulinárske dobrodružstvá na stanici TV Paprika a objavte nové gastronomické skvosty, ktoré vám dodajú chuťové impulzy a prinesú do vášho domova vianočnú atmosféru s novým zážitkom. Stanica vám ponúkne rozmanité recepty a inšpirácie od renomovaných kuchárov, ktorí odhaľujú tajomstvá prípravy jedál z rôznych kútov sveta. Bez ohľadu na to, či preferujete tradičné pochúťky alebo sa rozhodnete skúsiť niečo úplne nové, určite objavíte niečo nové.
Jamieho najmilšie hospodárne varenie (špeciál)
Svetoznámy kuchár Jamie Oliver nás pozýva do svojho kulinárskeho sveta plného chutných a hospodárnych trikov. V jeho relácii nejde len o recepty; Jamie nám prezrádza užitočné kuchynské tipy, ako priniesť na stôl fantastické jedlá s minimálnymi nákladmi. S dôrazom na metódu “batch cooking,” využívanie mrazničky a mikrovlnky a maximálne využívanie trúby nám ukazuje, ako šetriť peniaze a čas pri varení. Jamieho relácia nie je len o receptoch, ale aj o zlepšovacích návrhoch prispôsobených rôznym životným podmienkam. Jeho schopnosť pripraviť božské kari v mikrovlnnej rúre takmer z ničoho je inšpirujúca a ukazuje, že kvalitná strava nemusí nutne znamenať zložité recepty s drahými ingredienciami. Jamie sa neobmedzuje len na kulinárske schopnosti; snaží sa poskytnúť divákom nápady, ako uvariť chutné jedlo s efektívnym využitím surovín vhodné pre celú rodinu. Sledujte Jamieho v hodinovom špeciály na stanici TV Paprika 3. decembra o 22.00.
Gino: Mamina kuchyňa
V relácii “Gino: Mamina kuchyňa” nás taliansky šéfkuchár Gino D’Acampo prevedie svetom talianskej kuchyne a zároveň nás zavedie do srdca svojej rodiny. Pri ceste naprieč Talianskom navštívi miesta, kde sa jeho kuchárske zručnosti formovali – Torre del Greco v Neapole, Florenciu a Bolognu. Tu ochutnáva miestne pochúťky pripravované matkami miestnych rodín a zaspieva ódy na ženy, ktoré tvorili gastronómiu jeho rodného kraja. Gino nám prináša nielen lahôdky talianskej kuchyne, ale tiež zdieľa príbehy a recepty, ktoré odrážajú dedičstvo a lásku k tradícii jeho rodiny. Táto kulinárska cesta je zároveň emocionálnym zážitkom, ktorý spája generácie a rodinnú pohodu. Pripojte sa k Ginovi každý pracovný deň o 19.30 od 25. decembra na TV Paprika.
Gordon, Gino a Fred na cestách
Gordon, Gino a Fred, známe trio šéfkuchárov, sa vydalo na dobrodružnú kulinársku výpravu do doposiaľ neprebádaného Španielska. Ich cesta začala v slnečnej Andalúzii, kde si užili atmosféru pouličného predaja morských plodov a ochutnali tradičné tapas v Mále. Následne pokračovali do starobylej Rondy, kde Gino pripravil rýchlu paellu, a potom do Jerezu, kde nielen ochutnali vynikajúce likérové sherry, ale tiež skúmali svoj prirodzený zmysel pre flamenko. Cesta pokračovala do Galície, s inšpiratívnymi dámami hľadalimušle a následne objavovali tajomstvá vinárskeho remesla v Ribeira Sacra. Kulinárska púť sa končí v Santiagu de Compostela. Vychutnajte si premiéru 30. decembra na stanici TV Paprika o 21.00.